panic & action tour 2009 (in swedish)
January 21 2009, 14:15:07

I samarbete med Junkyard.se presenterar Panic & Action uppföljaren till fjolårets Panic & Action turne.

24 spelningar landet runt!!! Riktat mot en ung och hungrig publik.

Rockbjörnen/Myspace nominerade CHEMICAL VOCATION, albumaktuella ADEPT och hårdjobbande HERBRIGHTSKIES tar med start den 5 mars scenen i besättning, och ger sig ut på ett korståg för att visa att det faktiskt än en gång mullrar i den svenska myllan. Under 2008 släppte både Uddevalla-bandet CHEMICAL VOCATION (”A Misfit in Progress”) och Jönköpings HERBRIGHTSKIES (”A Sacrament; Ill City”) album som fick mycket uppmärksamhet bland en ung publik och kom att ge dem bägge en ställning som intressanta heta akter i den hårda skolan av musik, samt förärade både banden varsin nominering till Rockbjörnens Myspacepris. Två uppstickar-band att verkligen hålla koll på. Trosa -akten ADEPT är med releasen av sitt debutalbum ”Another Year Of Disaster” som släpps den 4 februari redo att göra dem sällskap.

Tre unga heta aktuella band som tillsammans ger sig ut på hela 24 spelningar land och rike runt, för att kriga och visa att den svenska musikmodellen håller än och är att räkna med. Denna gång i en genre som bubblar och bara väntar på att ta klivet mot något större.
I städerna Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo sluter förra årets headline-band KID DOWN upp för att krydda dessa tillställningar.
I samma veva som turnén drar igång ger Panic & Action ut samlingen Burn All The Small Towns. Ett album som tar tempen och belyser den scen som Chemical Vocation, Adept och Herbightskies alla är en del av.

20 svenska band, däribland bl a Neverstore, Kid Down, Social Siberia, Bursting Veins, Walking With Strangers, Operation Nothing, Panic & Action turnéns band m f l kliver nu fram och visar att den moderna svenska punken och hårda tongångar i dess olika former är redo att visa framfötterna än en gång.

En stor del av de medverkande banden på Burn All The Small Towns kommer även att dyka som support på turnén i sina respektive hemorter.
I samarbete med Myspace Sverige kommer turnén dessutom att välja ut lokala akter i orterna Jönköping, Borlänge och Sundsvall. Unga band som ges chansen att spela i ett större sammanhang. Panic & Action Tour gör nu med denna feta turné sitt andra varv, och kommer göra allt för att se till att återkomma och göra konceptet turné- och album, till en återkommande historia för att pusha svensk musik som döljs i skuggorna.

Mer info om turnédatumen finns här!

Artists in this newspost: Adept, Chemical Vocation, Her Bright Skies
» News archive

Adept
"Silence The World"
Digital/CD
Panic 42
Release: Mar 22, 2013
Her Bright Skies
"Rivals"
Digital/CD
Panic 41
Release: Nov 19, 2012
Her Bright Skies
"Lovekills"
Digital
Panic 40
Release: Oct 29, 2012


No shows are currently booked.
» All upcoming shows and tours


Walking With Strangers